Café Dapper

Café Dapper is niet zomaar een café. Het is een soos voor LHBTI-ers met een lichte verstandelijke beperking.

Café Dapper is al meer dan 22 jaar de maandelijkse ontmoetingsmiddag voor LHBTI-ers met een (licht) verstandelijke beperking. Deze sozen vinden plaats in een echt café. Hierdoor voelen onze gasten zich inclusief.

Café Dapper is niet bedoeld om te daten. Er zijn door de jaren heen wel enkele mooie relaties tussen sommige bezoekers opgebloeid, maar de nadruk ligt vooral bij het opbouwen van sociale contacten in veilige en prettige omgeving. Café Dapper is door de jaren heen wel een grote en hechte vriendengroep geworden. Zo is bijvoorbeeld uit deze vriendengroep ook “Vrienden Voor Altijd” (VVA) ontstaan. Deze sozen vinden regelmatig plaats in Den Bosch. Een prachtig initiatief van onze doelgroep zelf, dat wij een warm hart toedragen.

Het is een ontmoetingscafé waar wij elkaar in een prettige omgeving kunnen leren kennen en waar gedanst, gekletst en gedronken mag worden. Wij onderhouden ook nauwe contacten met familie en begeleiders van onze bezoekers. Familie en begeleiders zijn uiteraard ook welkom op onze sozen.

Je hoeft overigens niet per se homoseksueel te zijn als je Café Dapper wilt bezoeken. Iedereen is welkom bij Café Dapper.  Als er maar sprake is van wederzijds respect.

Ons team faciliteert en ziet toe op een goed verloop van de middag. We zorgen voor een veilige en leuke sfeer. Het Café Dapper team is er een luisterend oor en beantwoordt er al jullie vragen.

Kom gerust eens een kijkje nemen als je nieuwsgierig geworden bent en het misschien voor jou ook wel leuk is. Je kunt vooraf ook een afspraak maken (of misschien kan je begeleider dit voor je doen) als je wilt komen.

Meer informatie

Café Dapper vindt elke vierde zondag van de maand plaats met uitzondering van juli, augustus en december. De soos begint om 14.00 en duurt tot 17.00 uur in Café De Kroeg Grotestraat 17 in Nijmegen. Er is dan gelegenheid om te dansen, te kletsen of een serieus gesprek te hebben. Je kunt ook naar muziek luisteren, een spelletje doen, een partijtje darten of gewoon een lekker drankje nemen. De middag wordt elke keer druk bezocht door bezoekers uit Nijmegen en ver daarbuiten en kan een mooie gelegenheid zijn om nieuwe vrienden te maken. Kijk ook op onze Facebookpagina voor foto’s en andere nieuwtjes.

Als je iets wilt weten over Café Dapper of heb je nog vragen dan kan je jouw vraag hier stellen.

We nodigen onze bezoekers van Café Dapper en/of hun begeleiders uit zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Dan houden wij jullie op de hoogte van onze Café Dapper activiteiten.

Reacties en tips zijn altijd van harte welkom.

We hopen dat jullie hier veel plezier aan beleven en regelmatig een bezoekje zullen brengen aan onze site.

Groetjes het Dapper team René, Frans, Gerard, Wil, Marcel, Edith en Theo.

Sponsoren & sympathisanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.